Massagepraktijk Maltrost | Massage in Helmond en Uithoorn

Massage

Wat is massage en wat doet het?

Door op diverse manieren over de huid te wrijven, te strijken en de daaronder liggende spieren te kneden wordt het lichaam gemasseerd. Dit stimuleert de doorbloeding en stimuleert het vaat- en lymfestelsel waardoor uitscheiding van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Massage ontspant door blokkades in de energiestroom op te heffen en brengt zo balans tussen lichaam en geest.

Visie holistische massage

Holos betekent heel. Lichaam en geest zijn een eenheid; over en weer beïnvloeden zij elkaar. Lichamelijke klachten, pijn of ongemak zijn een uiting van disbalans en als zodanig hebben ze ons wat te zeggen. Andersom zie je dat spanningen of problemen op geestelijk gebied zich vastzetten in het lichaam. Een massage zorgt ervoor dat je je weer bewust wordt van je lichaam en de spanning die zich daarin ophoopt. Als je je dit realiseert kun je met massage meer bereiken dan kortstondige resultaten en ontdek je hoeveel invloed je zelf hebt op je eigen welzijn. Zo kan een massage zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid.

Voor wie

Massage is voor iedereen die rust en ontspanning zoekt en/of die last heeft van lichamelijke en/of geestelijke klachten. Afgezien van enkele contra-indicaties kan massage altijd gegeven worden, soms aangepast.

Uitleg verschillende massages/behandelingen:

  • Klassieke massage: een fysieke lichaamsmassage gericht op het ontspannen en activeren van spieren, het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van lymfevocht.
  • Energetische massage: vorm van massage die wordt gebruikt om energie in beweging te brengen en beter door het hele lichaam te laten stromen.
  • Stoelmassage: (drukpunt)massage op een ergonomische massagestoel. Is kort en effectief en gaat over de kleding heen.
  • Metamorfosemassage: hierbij worden reflexzones op handen, voeten en hoofd zacht en subtiel gemasseerd.
  • Bellabaci cuppingmassage: hierbij wordt gemasseerd met siliconen vacuüm cups die door middel van zuigkracht de huid en bloedsomloop op bijzondere en intensieve wijze stimuleren (Zie nieuws).
  • Ceramic Wonder Lichaamsmassage en Ceramic Wonder Sculpture Massage: keramische massageproducten zorgen voor een effectieve en diepgaande massage.
  • Guasha, dit betekent: de ziekte uit het lichaam schrapen. ‘Gua’ betekent schrapen en ‘sha’ betekent zoiets als stagnerende energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten of ziekten.’ Het ‘schrapen’ gebeurt met een daarvoor speciaal ontworpen botte jadesteen.
  • Triggerpoint therapie: Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. De therapie is erop gericht de triggerpoints uit te schakelen zodat de spier tot rust kan komen en de klacht kan verminderen.
  • Quantum-Touch: het stimuleren van het zelfgenezend vermogen met behulp van diverse technieken.
  • Reiki: is een vorm van werken met universele energie die wordt doorgegeven via de handen.

Voor erotische massages moet u naar een andere, daarvoor bestemde praktijk!